Wij maken
het samen
Hoe dan?

Wij maken het samen

Conceptontwikkeling

Opdrachtgever: Gemeente Heerenveen

Doelstelling

De gemeente Heerenveen maakt een beweging (Eigen Kracht) waarbij de gemeente vooral gaat faciliteren en  inwoners meer regie krijgen.  Een communicatiestrategie en aansprekend communicatieconcept moeten hier meer bekendheid aan geven. 

Aanpak

Na uitgebreide sessies met onder andere medewerkers van de gemeente, bewoners en ondernemers hebben we de drijfveren van verschillende doelgroepen in beeld gebracht. Hier vanuit hebben we de interne en externe communicatiestrategie bepaald en een kernboodschap opgesteld: ‘Samen komen we verder’. Dit hebben we vertaald in een concept met onder andere een beeldmerk. Een bijbehorend  basisverhaal zorgt voor bewustwording en verbinding. In dit basisverhaal staan Oma Grootveen en haar kleindochter Eva centraal. Oma is de verbinder van de Heerenveense ‘familie’ en steekt graag haar handen uit de mouwen voor de samenleving. De kleindochter zorgt voor de verbinding met het nu. Samen versterken ze elkaar en kunnen ze alles maken.

Resultaat

Met het concept maken we een abstracte beweging (Eigen Kracht) binnen de gemeente concreter en menselijk voor de doelgroep. Doordat we in de voorbereidingsfase uitgebreid hebben gesproken met verschillende betrokkenen, sluit het concept zo dicht mogelijk aan bij de ‘Heerenveners.’  De gemeente heeft met het MAAK HET!-concept een kapstok die ze intern en extern kunnen gebruiken voor alle communicatie-uitingen op het gebied van Eigen Kracht. Het concept geeft ruimte voor toevoegingen, zodat je verschillende doelgroepen op verschillende manieren kunt aanspreken. Het basisverhaal met oma en kleindochter Eva in de hoofdrol, zorgt voor een kleurrijke illustratie in woord en beeld. 

‘Het college van B&W gaf complimenten over het MAAK Het!-concept, die zijn voor jullie. We konden nog net de burgemeester ervan weerhouden dat hij het beeldmerk van Maak het twittert!’ 

 

Margo Roelofs, programmamanager Maak het! bij gemeente Heerenveen

Het laatste nieuws

Twist of Sinne

Deze infographic over het jaarverslag van Sinne kinderopvang zorgt voor verbeelding! Voor verschillende opdrachtgevers doen wij de vormgeving van hun jaarverslag. Dit jaar mochten we niet alleen het jaarverslag van Sinne kinderopvang vormgeven,...

Bel 0513 64 00 17
of volg ons op

K.R. Poststraat 7
8441 EL Heerenveen
T 0513 64 00 17
E info@camerikvoortman.nl