Heel Zwolle
ontwerpt
Hoe organiseer ik dat?

Heel Zwolle ontwerpt

Bijeenkomsten & evenementen | Procesbegeleiding

Opdrachtgever: Gemeente Zwolle, project Spoorzone

Doelstelling

Een inspiratiesessie organiseren voor inwoners van Zwolle. Hier kunnen zij ideeën inbrengen voor het ontwerp van een nieuwe busbrug. 

Aanpak

Hoe organiseer je een bijeenkomst die op een creatieve manier wordt georganiseerd en geleid én waar veel mensen mee kunnen praten? We organiseerden een Wereldcafé: daarin kan een grote groep inwoners goed met elkaar in overleg. Het is een ongedwongen manier om ervaringen en standpunten uit te wisselen; een creatief proces om dialoog tot stand te brengen. De kennis binnen Camerik Voortman over het faciliteren van dialogen komt hier goed bij van pas. Immers, we willen verbinden en interactief werken met de inwoners. Aan elke tafel zat een gesprekleider om alles in goede banen te leiden. 

Aanpak

Resultaat

De opkomst op woensdagavond 2 december 2015 was erg goed: bijna honderd Zwollenaren waren aanwezig op de inspiratieavond om mee te denken over de busbrug. Projectleider én wethouder waren erg te spreken over de gekozen vorm van de sessie; op deze manier kon iedereen meedenken. En wat waren de ideeën voor de brug? Er werd gepleit voor een ranke, slanke brug met een vloeiende lijn. Verlichting, kleuren, materiaalgebruik en toegankelijkheid voor voetgangers en fietsers kwamen aan bod, creatieve ideeën werden met de groepen gedeeld en er werden zelfs gehele tekeningen gemaakt. Kortom: inspiratie genoeg om de architecten aan het werk te zetten.

“Complimenten aan de organisatie voor de werkvorm. Het lijkt alsof iedereen bruggenbouwer is vanavond!” 

Ed Anker, wethouder spoorzone

Bel 0513 64 00 17
of volg ons op

K.R. Poststraat 7
8441 EL Heerenveen
T 0513 64 00 17
E info@camerikvoortman.nl