Virtueel kijkje
in de
toekomst
Hoe dan?

Virtueel kijkje in de toekomst

Omgevingscommunicatie

Opdrachtgever: Waterschap Vechtstromen

Doelstelling

Waterschap Vechtstromen werkt met verschillende partners aan een meer natuurlijke inrichting van het gebied Reggedal Enter. Hoe maak je deze plannen zichtbaar voor omwonenden? 

Aanpak

Van ingewikkelde tekeningen of plattegronden worden inwoners vaak niet veel wijzer, laat staan enthousiast. Om ze te betrekken bij de nieuwe inrichting van het gebied Reggedal Enter, zorgden we voor de juiste beleving. Door middel van virtual reality, augmented reality en een hologram brachten we de definitieve inrichting van het gebied in beeld. Tijdens een bijeenkomst die we organiseerden, kwam het gebied tot leven via een levensgrote luchtfoto op de vloer in combinatie met een app op de tablet. Bezoekers konden de foto scannen, waardoor op de iPad het nieuwe ontwerp ontstaat. Zo konden bezoekers virtueel wandelen langs de Regge en de sfeer proeven tussen grazende Black Angus koeien. Ze kregen hiermee letterlijk een kijkje in de toekomst.

Resultaat

Met verschillende technieken brachten we duidelijk voor ogen wat de plannen zijn met het gebied. Een veehouder uit de omgeving reageert: “Je krijgt nu een werkelijk beeld van hoe het eruit komt te zien. We hebben meerdere keukentafelgesprekken gevoerd met het Waterschap, maar een beeld konden we nog niet echt vormen.” Een andere bewoner vertelt: “We hebben onze wensen mogen uitspreken en zo te zien, is daar goed naar geluisterd.” (Bron: Tubantia).

 

Het laatste nieuws

Twist of Sinne

Deze infographic over het jaarverslag van Sinne kinderopvang zorgt voor verbeelding! Voor verschillende opdrachtgevers doen wij de vormgeving van hun jaarverslag. Dit jaar mochten we niet alleen het jaarverslag van Sinne kinderopvang vormgeven,...

Bel 0513 64 00 17
of volg ons op

K.R. Poststraat 7
8441 EL Heerenveen
T 0513 64 00 17
E info@camerikvoortman.nl