Rapport in
digitaal jasje
Hoe dan?

Rapport in een digitaal jasje

Online communicatie

Opdrachtgever: Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN)
SNN is een samenwerking tussen de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen. Het samenwerkingsverband stimuleert duurzame, innovatieve en economische ontwikkeling van Noord-Nederland.

Doelstelling

Welke innovatieve projecten zijn ontstaan dankzij de subsidiegelden van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)? SNN wil dit graag laten zien aan inwoners van Noord-Nederland. Camerik Voortman is gevraagd om dit op een overzichtelijke en innovatieve manier te doen. 

Aanpak

In plaats van een papieren rapport ontwikkelde Camerik Voortman een digitale variant. Met aansprekende beelden en prettig leesbare teksten maakte Camerik Voortman samen met SNN een logische verdeling tussen tekst, foto’s en infographics waarbij het thema ‘innovatie’ zichtbaar moest zijn. Onze vormgever verzorgde de opmaak van het digitale rapport en keek kritisch mee met de fotoselectie. We werkten met strakke deadlines in dit project. De projectmanager bewaakte het overzicht, voerde aanpassingen vlot door en had een ‘hotline’ met de opdrachtgever om de deadlines te kunnen halen. 

Resultaat

Camerik Voortman heeft een aantrekkelijk en leesvriendelijk digitaal rapport geleverd. Hiermee laat SNN zien dat het vernieuwend en verrassend denkt. Het samenwerkingsverband positioneert zich hiermee  als een onderscheidende publieke dienstverlener. Door het rapport op een digitale manier te presenteren, laat SNN zien dat het vernieuwend en verrassend denkt. Een win-win situatie: geïnteresseerden krijgen de informatie aangeboden in een aantrekkelijke, overzichtelijke vorm en SNN kan zichzelf en haar innovatieve projecten op een mooie manier profileren. Het digitale rapport is gekoppeld aan Google Analytics en dat levert het SNN waardevolle informatie op, onder andere  over het leesgedrag en de interesses van hun doelgroep.

‘De rapporten zijn erg mooi geworden. Als ik jullie een cijfer mag geven van 1 tot 10 is het een 8,5!’

Renée Legebeke, communicatiemedewerker SNN

Het laatste nieuws

Twist of Sinne

Deze infographic over het jaarverslag van Sinne kinderopvang zorgt voor verbeelding! Voor verschillende opdrachtgevers doen wij de vormgeving van hun jaarverslag. Dit jaar mochten we niet alleen het jaarverslag van Sinne kinderopvang vormgeven,...

Bel 0513 64 00 17
of volg ons op

K.R. Poststraat 7
8441 EL Heerenveen
T 0513 64 00 17
E info@camerikvoortman.nl