Met Freek
de Friese
Wildernis in
Vertel!

De Friese wildernis in

Podcast Freek Vonk

Communicatieadvies | Online communicatie | Projectcommunicatie

Opdrachtgever: Alde Feanen, LIFE+ project ‘Booming Business’

Doelstelling

Jongeren bereiken en aanspreken zodat zij kunnen ontdekken en ervaren hoe mooi het natuurgebied De Alde Feanen is.

Aanpak

We zochten naar een middel dat modern en toegankelijk is en past in de belevingswereld van jongeren. We bedachten een podcast: een audiobestand dat je kunt downloaden, bijvoorbeeld op je smartphone. Over de inhoud organiseerden we een brainstormsessie met de klant. Ons advies: zet een bekende Nederlander in om de podcast in te spreken. De populariteit van Freek Vonk en zijn kennis over biologie zorgde ervoor dat de keuze snel op hem viel. Het schrijven van een script, de projectbegeleiding bij de opnames van de podcast en het uitnodigen van pers bij de opnamedag: alles werd door onze vakvrouwen opgepakt en verzorgd.

Aanpak

"Wat een mooie initiatieven allemaal! Ook de publiciteit rondom de komst van Freek vond ik super. Mijn complimenten voor dit team. En een team dat is het.” 

Sytse Kroes, projectleider (provincie Fryslân)


Resultaat

De ontwikkelde podcast kunnen jongeren downloaden als ze het gebied met een bootje willen ontdekken. Freek Vonk vertelt op zijn eigen enthousiaste wijze wat hij allemaal ziet, hoort, voelt en ruikt. Hij neemt de bezoeker mee het water op, langs de vele dieren- en plantensoorten, waaronder ijsvogels, zeearenden, ganzen en modderkruipers. Met een vaarroutekaart op zak kan jong en oud op avontuur door De Alde Feanen. De eerste resultaten zijn bekend: de podcast is al vaak gedownload, de projectgroep is trots én de reacties zijn lovend. Daar doen we het voor!

Bel 0513 64 00 17
of volg ons op

K.R. Poststraat 7
8441 EL Heerenveen
T 0513 64 00 17
E info@camerikvoortman.nl