Natuur in de
spotlights
Hoe dan?

Natuur in de spotlights

Opdrachtgever: Staatsbosbeheer, project Natuurlijke Klimaatbuffers Zuidwest Ameland. Dit project realiseert klimaatbuffers, gebieden waar natuurlijke processen de ruimte krijgen om Nederland veiliger en mooier te maken.

Doelstelling

Maak het project Natuurlijke Klimaatbuffers Zuidwest Ameland  beter bekend. Onder andere met een starthandeling, kennisbijeenkomst, fotowedstrijd en expositie en een persmoment.

Aanpak

Bij de starthandeling tekenden acht samenwerkingspartijen voor de toekomst van het Waddenpanorama Zuidwest Ameland. De kennisbijeenkomst gaf ruimte voor een inhoudelijke discussie over het project. Met de fotowedstrijd en de foto-expositie werd de betrokkenheid vergroot van de inwoners (zowel jong en oud) en toeristen. Het persmoment liet aan regionale en landelijke media zien wat het project inhield. We namen journalisten mee op een natuurexcursie met een bevlogen toelichting van boswachter Marjan Veenendaal.  Op deze manier konden ze het gebied van dichtbij bekijken en ervaren.  

"Het was een erg leuke dag, goed geregeld! Ook was er op social media veel aandacht voor en zelfs vanuit de landelijke pers." 

Nico Oud, wethouder gemeente Ameland

Resultaat

Het persmoment kreeg de aandacht die het verdiende, zowel in kranten, als online via nieuwswebsites en social media. Doordat de journalisten de gelegenheid hadden gekregen het gebied te bezoeken, klopten de verhalen inhoudelijk en werd de gewenste boodschap overgebracht.

Resultaat

Bel 0513 64 00 17
of volg ons op

K.R. Poststraat 7
8441 EL Heerenveen
T 0513 64 00 17
E info@camerikvoortman.nl