Hoe het moet
met hout
Neem me mee!

Hoe het moet met hout

Omgevingscommunicatie

Opdrachtgever: Waterschap Vechtstromen

Doelstelling

Omwonenden betrekken bij het bedenken van een goede bestemming voor de te kappen bomen om zo draagvlak te creëren voor het Reggeproject.

Aanpak

Waterschap Vechtstromen werkt aan een klimaatbestendige Regge. De rivier krijgt een meer natuurlijke inrichting en ruimte om te meanderen. Dat betekent dat langs de Regge bomen worden gekapt. Inwoners (ook kinderen), buurten en verenigingen in Enter zijn opgeroepen om mee te denken over een bestemming voor het hout dat gekapt wordt. Het moest een leuk, nuttig of sportief idee zijn en passen bij het gebied. De binnengekomen ideeën zijn online gezet op de speciale website www.houtmoethoudmoed.nl. Tijdens een bijeenkomst is aan de inzenders uitgelegd dat ze online hun idee verder kunnen uitwerken en te laten zien waarom hun idee moet winnen. Op de website kunnen ze ‘likes’ verzamelen. Een jury, bestaande uit inwoners van Enter, kiest uiteindelijk met hulp van experts het beste idee, dat daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Resultaat

Maar liefst twintig creatieve ideeën, van speeltoestellen tot een insectenhotel en prachtige dierkunstwerken, zijn het mooie resultaat van de actie. Het heeft een positieve betrokkenheid van inwoners bij de herinrichting van de Regge opgeleverd. 

Het laatste nieuws

Twist of Sinne

Deze infographic over het jaarverslag van Sinne kinderopvang zorgt voor verbeelding! Voor verschillende opdrachtgevers doen wij de vormgeving van hun jaarverslag. Dit jaar mochten we niet alleen het jaarverslag van Sinne kinderopvang vormgeven,...

Bel 0513 64 00 17
of volg ons op

K.R. Poststraat 7
8441 EL Heerenveen
T 0513 64 00 17
E info@camerikvoortman.nl