Uitgetekende
veranderingen
Laat zien!

Uitgetekende veranderingen

Communicatieadvies | Verandercommunicatie

Opdrachtgever: Hanzehogeschool Groningen, afdeling Informatisering

Doelstelling

Ontwikkel een uitleg zodat studenten en medewerkers een ingewikkelde ICT-verandering begrijpen. 

Aanpak

Een spaghetti van op elkaar aangesloten systemen, zo zat het oude integratieplatform van de Hanzehogeschool Groningen in elkaar. Dit integratieplatform is de verbindende schakel tussen de verschillende informatiesystemen van de hogeschool, zoals e-mail en studentadministratie. Hoe vertaal je zo’n ingewikkeld onderwerp in de taal van onze doelgroep? Met een whiteboard animatie kozen we voor een heldere uitleg waarin we de verandering visualiseerden voor studenten en medewerkers. Hierbij stond de ‘waarom’-vraag centraal, naar Simon Sinek’s Golden Circle. Bij verandercommunicatie is de hamvraag namelijk of je mensen kunt motiveren om hun werk bewust anders te doen. ´Waarom heb ik dit nodig?´ ´En wat gebeurt er als we het niet doen?´ 

 

Aanpak

“Film en presentatie vielen in heel goede aarde!! Heel erg bedankt, we hebben een hele goede beurt gemaakt! Duidelijke boodschap, humor en veel commitment.” 

Carine Joosse, Chief Information Officer (CIO) en Stafdirecteur Informatisering Hanzehogeschool Groningen.

Resultaat

Het traject liep gesmeerd; door in de voorbereiding te zorgen voor een helder verhaal, duidelijke teksten en een goede planning werd iedereen goed geïnformeerd. En het belangrijkste is: de medewerkers, teamleiders, studenten en docenten snappen waaróm er voor dit systeem is gekozen. Ze ondervinden er nu de voordelen van, zo bleek uit de evaluatie. Gegevens worden nu op één plek ingevoerd en automatisch verwerkt in andere systemen: betrouwbaar en tijdbesparend.

Resultaat

Bel 0513 64 00 17
of volg ons op

K.R. Poststraat 7
8441 EL Heerenveen
T 0513 64 00 17
E info@camerikvoortman.nl