Eerst
zien, dan
geloven
Kom maar kijken!

Bekijk het maar!


Actions speak louder than words. Daarom zie je op deze pagina wat we eerder hebben gedaan voor klanten. Wat doet Freek Vonk bijvoorbeeld in de Friese jungle? En wat heeft spaghetti te maken met de ICT-systemen van de Hanzehogeschool Groningen? Bekijk de praktijkcases en word beter bekend met onze aanpak, ideeën en resultaten.

Praktijkcases

Campagne

Ixi, ixi wat jij niet ziet

Stel je voor: knalgele straatstenen of een felgeel gemeentehuis… Dat valt wel op! Maar valt een kapotte lantaarnpaal je net zo op? Sinds kort kunnen inwoners van Stadskanaal gebreken in de openbare ruimte melden via de app Fixi. 

Online communicatie

Rapport in digitaal jasje

SNN wil op een vernieuwende manier aan inwoners van Noord-Nederland laten zien welke innovatieve projecten er zijn ontstaan dankzij de subsidiegelden. Wij ontwikkelden een aantrekkelijk en leesvriendelijk digitaal rapport. 

Projectcommunicatie | Interim

Werk uit handen

Rijkswaterstaat pakt knooppunt Hoevelaken (A1/A28) aan om de files, luchtvervuiling en geluidoverlast te verminderen. Wij verzorgden de interne en externe communicatie van het project tot aan de start van de uitvoeringsfase.

Customer journey

Jongerenreis door het zorglandschap

NOVO wil haar dienstverlening verbeteren aan jongeren met een licht verstandelijke beperking. Door middel van de klantreismethode doorliepen we samen met jongeren de verschillende stappen.

Conceptontwikkeling

Wij maken het samen

Gemeente Heerenveen wil meer faciliteren en inwoners meer regie geven. Wij bedachten een concept om hier meer bekendheid aan te geven, waarbij de persona's elkaar versterken. Samen kunnen we alles maken.

Verandercommunicatie

Onbezorgd internetten is een sprookje

We brachten het onderwerp privacybeleid bij medewerkers van Hanzehogeschool tot leven met storytelling en kozen voor het thema sprookjes.

Omgevingscommunicatie

Oog voor de omgeving

Waterschap Vechtstromen heeft behoefte aan ondersteuning in omgevingscommunicatie rond de vele projecten die het onder handen heeft. 

Evenementen

Niet te filmen

Hoe laat je de mogelijkheden van toegepast onderzoek én de innovatiekracht van Oost-Nederland zien aan een breed publiek? Met verschillende videocompilaties brengen we complexe informatie op een verhalende en beeldende wijze over op het publiek.

Persmoment

Natuur in de spotlights

Staatsbosbeheer voerde een reeks duurzame experimenten uit op de Feugelpôlle, een bijzondere broedplaats van een grote kolonie sterns aan de zuidwestkust van Ameland. Camerik Voortman werd gevraagd voor de communicatie en pr.

Informatiebijeenkomst

Geen vragen, maar antwoorden

Gemeente Heerenveen wil in gesprek met de inwoners vóór de gemeenteraad een besluit neemt over de komst van het asielzoekerscentrum. Wij organiseerden de informatiebijeenkomst.

Projectcommunicatie

Samen bruggen bouwen

De voormalige Stationsbrug in Franeker was na 60 jaar aan vervanging toe. Camerik Voortman werd gevraagd om de communicatie rondom de bouw van de nieuwe brug op te pakken. 

Podcast

Met Freek Vonk de Friese wildernis in

De rust, de ruimte en de natuur van De Alde Feanen trekt vooral bezoekers van 50+. Maar waar is de jeugd? En hoe maken we hen enthousiast?

Projectcommunicatie

Hoe rijd jij van wad tot stad?

Veilig rijden van Groningen naar Lauwersoog en andersom: hier is iedereen bij gebaat. Wij gingen op zoek naar hoe je met een campagne verkeersgedrag kunt beïnvloeden en naar hoe je onder één vlag de verbeteringen communiceert naar de omgeving.  

Customer journey

Op reis met de klant

Met de methode Customer Journey Mapping brengen we voor onze opdrachtgevers Zorggroep Meander de reis van hun klant in beeld. 

Inspiratiesessie

Heel Zwolle ontwerpt

Voor een inspiratiesessie met inwoners uit Zwolle over het ontwerp van deze nieuwe busbrug was de gemeente op zoek naar begeleiders van een creatief proces. De vraag: wil Camerik Voortman deze creatieve sessie organiseren en bedenken?

Interim

Echte verhalen van echte mensen

Hoe word je beter bekend? En hoe doe je dat op een manier die past bij jouw organisatie? 

Whiteboard animatie

Uitgetekende veranderingen

Een spaghetti van op elkaar aangesloten systemen, zo zat het oude integratieplatform van de Hanzehogeschool Groningen in elkaar. Hoe vertaal je zo’n ingewikkeld onderwerp in de taal van de doelgroep? 

Omgevingscommunicatie

Virtueel kijkje in de toekomst

Om inwoners te betrekken bij de nieuwe inrichting van het gebied Reggedal Enter, zorgden we voor de juiste beleving. Door middel van virtual reality, augmented reality en een hologram brachten we de definitieve inrichting van het gebied in beeld. 

Omgevingscommunicatie

Hoe het moet met hout

Langs de Regge, bij Enter, worden bomen gekapt, zodat de rivier weer ruimte krijgt om te meanderen. Waterschap Vechtstromen vroeg aan inwoners: wat kunnen we doen met het hout van al die bomen? Die vraag leidde tot een bijzondere actie…

Film

Samen op ontdekkingstocht

Om kinderen te betrekken bij de Regge, heeft waterschap Vechtstromen een projectweek op scholen georganiseerd. Camerik Voortman legde alles vast in een film.

Het laatste nieuws

Twist of Sinne

Deze infographic over het jaarverslag van Sinne kinderopvang zorgt voor verbeelding! Voor verschillende opdrachtgevers doen wij de vormgeving van hun jaarverslag. Dit jaar mochten we niet alleen het jaarverslag van Sinne kinderopvang vormgeven,...

Bel 0513 64 00 17
of volg ons op

K.R. Poststraat 7
8441 EL Heerenveen
T 0513 64 00 17
E info@camerikvoortman.nl