7 september 2017 Door Ester

Zwemmen zonder d(r)ollen

Ik woon al 11 jaar in Fryslân. Eigenlijk ben ik een kampeerder, maar deze zomer vier ik voor het eerst vakantie op een boot. Een kleine sloep met slaapruimte, een keukentje en wc-tje. Lekker knus. Al varend turen we over de wateren, genieten we van de natuur, eten we op terrasjes langs de kades en overnachten we in passantenhavens van o.a. Heeg, Stavoren en Balk. We genieten van het watersportsfeertje.

Hoe toevallig is het dat ik vlak voor de vakantie samen met mijn collega’s voor Recreatieschap Marrekrite de schoonwatercampagne nieuw leven in mocht blazen. Het doel? Pleziervaarders stimuleren om hun rioolwater op te vangen en te lozen bij vuilwaterstations in havens. Maar ook bekendheid geven aan de lancering van twee drijvende ecologische vuilwaterstations langs drukke vaarroutes. Er is werk aan de winkel. Al enkele jaren proberen verschillende partijen de mindset van bootvaarders te veranderen. Vuilwater lozen in het vaar- en zwemwater doe je niet. Het is niet goed voor mens, dier en het milieu. 

In onze campagnebenadering gaan we uit van het goede van de watersportliefhebber en niet van het probleem ‘vuilwater’. Als watersportliefhebber houd je automatisch ook van schoon water. Dat lijkt ons logisch. De campagne kreeg een frisse en schone uitstraling, waarmee we een noodzakelijk kwaad een positieve draai wilden geven. Daarnaast moesten de nieuwe vuilwaterstations een aantrekkelijk gezicht krijgen: de ‘wc-eend’ zag het levenslicht! Ook bedachten we voor de vuilwaterstations een naam: ’t Húske (Fries voor het vroegere wc-huisje). Op de pagina www.vuilwatervangjeop.nl zie je hoe de campagne is uitgewerkt. De eerste effecten zijn positief: veel pleziervaarders weten ’t Húske te vinden. Het succes is een combinatie van het goed positioneren van een dienst en communicatie: de service is ‘en route’ en gratis en het aaibare eendje zorgt ervoor dat ‘t Húske ook bij Duitse en Tsjechische pleziervaarders op de radar komt.

Leuk dat wij zo ons steentje kunnen bijdragen aan een schonere omgeving!
Meer weten of kunnen we meedenken over een campagne? Leuk! Bel ons gerust: 0513 – 64 00 17.  

 

Reacties

Het laatste nieuws

Twist of Sinne

Deze infographic over het jaarverslag van Sinne kinderopvang zorgt voor verbeelding! Voor verschillende opdrachtgevers doen wij de vormgeving van hun jaarverslag. Dit jaar mochten we niet alleen het jaarverslag van Sinne kinderopvang vormgeven,...

Bel 0513 64 00 17
of volg ons op

K.R. Poststraat 7
8441 EL Heerenveen
T 0513 64 00 17
E info@camerikvoortman.nl