7 juni 2017 Door Esther

Communicatie­nerd

Ik ben altijd al een beetje nerd geweest. Als twaalfjarig meisje was gamen al mijn grote hobby. Eerst op de pc, toen op de XBOX360 en tegenwoordig op de Playstation 4. Tijdens mijn studie bouwde ik graag websites. En nu ben ik altijd de behulpzame 'techie' voor collega’s die hun computer niet snappen.

Tijdens mijn stage als communicatiemedewerker bij gemeente Achtkarspelen – waar ik de liefde voor het communicatievak ontdekte - liep ik regelmatig over naar de afdeling automatisering. Ik voelde me er thuis; de humor van de heren lag me en we spraken veel over films en games. Als klap op de vuurpijl werden er ook nog eens LAN-party’s georganiseerd met verschillende collega’s uit het gemeentehuis. Wat een geweldige vrijdagmiddagen waren dat!​

Hierboven een foto van mij tijdens een LAN-party's met collega's (2010).

​Vier jaar geleden zette Camerik Voortman de communicatie op voor een grootschalig ICT-vernieuwingsprogramma van de Hanzehogeschool Groningen: Hanze Innovate. Toen ik daar twee jaar geleden bij aansloot, maakte mijn hart een sprongetje; het beste uit twee werelden kwam samen!

We hebben de afgelopen jaren meegewerkt aan de communicatie rondom ICT-veranderingen als flexibel werken en studeren, de digitalisering van het onderwijs (blended learning), een portaal voor onderzoeksoutput en een geweldig interessant project rondom de beveiliging van informatie en privacy. 

Nu - vier jaar later, tientallen digitale nieuwsbrieven, personeelsbladen en héél veel andere communicatieacties verder – loopt het Hanze Innovate-traject af en zit deze prachtige klus erop. Wat hebben we mooie dingen mogen doen voor de Hanzehogeschool Groningen. 

Een beetje nerd zijn komt goed van pas bij het vertalen van ICT-jargon naar begrijpelijke communicatie. Ik hoop dat er in de toekomst nog veel meer projecten met ICT-communicatie op ons pad komen. Het liefst inclusief LAN-party natuurlijk. ;) 

 
 

Reacties

Het laatste nieuws

Twist of Sinne

Deze infographic over het jaarverslag van Sinne kinderopvang zorgt voor verbeelding! Voor verschillende opdrachtgevers doen wij de vormgeving van hun jaarverslag. Dit jaar mochten we niet alleen het jaarverslag van Sinne kinderopvang vormgeven,...

Bel 0513 64 00 17
of volg ons op

K.R. Poststraat 7
8441 EL Heerenveen
T 0513 64 00 17
E info@camerikvoortman.nl